Столична община купува 29 нови нископодови съчленени трамвая. Това съобщиха от

...
Столична община купува 29 нови нископодови съчленени трамвая. Това съобщиха от
Коментари Харесай

Столична община купува 29 нови нископодови съчленени трамвая

Столична община купува 29 нови нископодови съчленени трамвая. Това оповестиха от общината. Новите трамвайни мотриси ще бъдат нископодови и климатизирани, с платформа за детски колички и трудноподвижни хора, ще разполагат със стоп бутон за слизане и звукова сигнализация за незрящи хора.

Трамваите са снабдени с високоефективна електрическа отоплителна система и две обособени климатични системи – за изстудяване на пътническия салон и на кабината на лидера.

Предвижда се новите транспортни средства да реализират възстановяване на качеството на атмосферния въздух, достъпността и комфорта на пасажерите, както и понижаване на разноските за употреба на преносимия състав.

Доставката е напълно финансирана по план " Изпълнение на действия за възстановяване качеството на атмосферния въздух в Столична община посредством закупуване и доставка на електрически транспортни средства за релсов превоз – трамвайни мотриси " от Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година ", реализиран с поддръжката на Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Новите транспортни средства ще реализиран възстановяване на качеството на атмосферния въздух, достъпността и комфорта на пасажерите, както и понижаване на разноските за употреба на преносимия състав.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР